sábado, 19 de enero de 2013

Agressivitat a les competicions esportives

L'agressivitat o violència en les competicions esportives tant pot ser un dany físic com psicològic. L'estat que ens produeix aquesta agressivitat és la irritació o ràbia. Aquesta violència apareix perquè un conjunt d'individus lluiten entre ells per una i única cosa, la victòria.

Per començar, jo entenc i crec que és normal que hi hagi una certa motivació en les competicions, però motivació i agressivitat són dues paraules que haurien de ser antagóniques. No és el mateix estar motivitat i tenir ganes de guanyar i emportar-se la victòria que ser agressiu i tenir ganes de matar o insultar l'equip contrari o l'àrbitre.
Malgrat tot, jo també participo en competicions esportives ja que sóc porter en un club d'handbol, i cal dir que molts cops he reaccionat de manera incorrecta. Per exemple, quan un jugador et tira a prop de la cara. Ho fa perquè per un porter és més difícil de parar-la, a vegades et tiren l'esfèrica en tota la cara i és encara més irritant quan el jugador no et demana ni perdò. Quan passa això, reacciono de manera violenta i això es normal, però no entenc les persones que es posen agressives sense cap motiu.
El principal exemple són els pares que vénen a veure a jugar els seus fills. No participen en la competició i són els que més es queixen, i això ho he vist un munt de cops, a cada partit per ser precís. Es paren a pensar que els seus fills poden arribar avergonyir-se de la seva actitud, o que es pot suspendre el partit per culpa d'aquesta actitud?

Per acabar, jo crec que pel que fa a l'agressivitat que trobem en les competicions esportives, nosaltres no hi podem fer res. Si bé hi ha normes: quan un jugador fa alguna cosa que no toca és expulsat o sanccionat, no podem imposar aquestes normes o lleis als espectadors, ja que sinó no quedaria ningú a les grades.

No hay comentarios:

Publicar un comentario